Hlavní obsah
Článek

Většina herců se divákům vryla do pamětí právě díky ikonickým rolím ve velkofilmech. Jak by ale takové filmy vypadaly, kdyby hlavní hrdiny ztvárnil někdo jiný? Mrkněte se na herce a herečky, kteří zkoušeli štěstí, ale role jim nakonec nepřipadly.

Kurt Russell - Hvězdné války

Kurt Russell (70) byl jedním z mnoha herců, kteří se ucházeli o roli Hana Sola ve Hvězdných válkách. V době před uvedením prvního filmu byl známý jako dětská hvězda Disney, což chtěl změnit. George Lucas byl nicméně přesvědčený, že chce obsadit Harrisona Forda (79), a ačkoliv si i s dalšími herci procházel texty, o nikom jiném prý ani neuvažoval.

Cillian Murphy - Batman

Irský herec Cillian Murphy (45) je dnes celosvětově známý nejen díky roli Thomase Shelbyho v seriálu Gangy z Birminghamu. Herec se mimo jiné ucházel o roli maskovaného superhrdiny v trilogii Christophera Nolana. Batman se z něj sice nestal, toho nakonec ztvárnil Christian Bale (47), ale Murphy Nolana zaujal natolik, že ho do filmů přeci jenom obsadil. A dočkal se i masky, i když o něco děsivější. Ztvárnil záporáka doktora Crana alias Scarecrowa.

Matthew McConaughey - Titanic

Dovedete si představit v roli Jacka Dawsona v Titanicu někoho jiného než Leonarda DiCapria (49)? Nejspíš jen horko těžko. Ucházel se o ni ale překvapivě i Matthew McConaughey (51). A studia z něj dokonce byla nadšená. Režisér James Cameron nicméně trval na DiCapriovi. Tito dva herci se sešli před kamerou o mnoho let později při práci na Vlkovi z Wall Street. Film vynesl DiCapriovi nominaci na Oscara, ironií je, že mu cenu v tom roce vyfouknul zrovna McConaughey, nominovaný ve stejné kategorii za snímek Klub poslední naděje.

Gwyneth Paltrow - Titanic

A u Titanicu ještě chvíli zůstaneme. O roli Rose se totiž ucházela Gwyneth Paltrow (51). Kate Winslet (48) byla nakonec jasnou volbou, ovšem kdyby hlavní role připadly Paltrow a McConaugheymu, Titanic by byl dozajista zcela jiným filmem.

Jennifer Lawrence - Stmívání

Jennifer Lawrence (33) proslula díky Hunger Games, mohla z ní být ale hrdinka úplně jiné série. Ucházela se totiž o roli Belly Swan ve Stmívání, která nakonec připadla Kristen Stewart (33). Ani jedna z hereček netušila, jaký fenomén se ze Stmívání stane, pro obě to byl jednoduše další konkurz. Ačkoliv Lawrence roli Belly nedostala, dlouho se tím netrápila, o pár let později se z ní totiž stala Katniss Everdeen.

Britney Spears - Zápisník jedné lásky

Romantický snímek Zápisník jedné lásky s Ryanem Goslingem a Rachel McAdams (42) se stal legendárním. S Ryanem si ale málem zahrála Britney Spears (42). Sice jí nakonec role nepřipadla, ale dočkala se pochvaly i od Goslinga, s nímž v dětství vystupovala v Disney klubu. Ten se nechal slyšet, že jí to ve skutečnosti šlo pěkně a odvedla skvělou práci.

Reklama

Další články

Načítám