Hlavní obsah
Článek

Před nedávnem oslavila Leona Machálková (56) padesátku. Pět křížků by jí ale rozhodně nikdo nehádal. Svěží vzhled mladice ale není zadarmo, zpěvačka o svou tělesnou schránku zodpovědně pečuje.

„Přiznám se, že jsem ve věku, kdy musím řešit, co jím a jak vypadám. Řeším to v tom smyslu, že se snažím být rozumná a řeším, co kdy jíst. To znamená, že zvažuji, kdy jíst sacharidy, kdy bílkoviny, to znamená mouka a cukr večer ne a tak dále. Dopřávám si kvalitní jídla, čerstvá. Jsem mlsná,” směje se Leona, která byla v popisu svých tipů konkrétnější: „Ráda chodím do restaurací, i tam si ale dopřávám jídla lehčí. Pohyb je stejně důležitý jako strava. O tělo, od kterého chceme výkony, se musíme starat. Aby tělo nebylo zmordované těmi sice dobrými, ale těžkými pokrmy. Myslím také na detox. To se mi velmi vyplácí. Sem tam se vzdát masa. Letos jsem se také ještě nenapila alkoholu, zatím mi vůbec nechybí. Takže si vždycky pocitově něco vymyslím a ono to pak funguje a já jsem pak mile překvapená,” prozradila Leona na představení jarní kolekce šperkařky Jitky Kudláčkové.

S pohybem to vyloženě nepřehání. „Nedělám nic speciálního. Prostě zdravě jím, chodím do přírody, hýbu se,” říká zpěvačka, která ráda vyráží do přírody. „Byla jsem na horách. Těším se chalupu v Lužických horách. Letos v létě navštívíme určitě Slovensko. Zahraničí zatím nevím, možná na kratší dobu, ale moře jsme si užili teď nedávno v Thajsku. Ale jak jsem říkala, chci hlavně do přírody.”

Machálková nezahálí ani pracovně. „Připravuji se na velkou sérii jarních a letních koncertů. Připravuji a natáčím vánoční album, bude to moje první vánoční album. Bude sólové, ale myslím si i na dva duety. Tyto písničky zúročím také na vánočním turné. Takže i přípravy na vánoční turné jsou v plném proudu, toto turné bude s Big Bandem Felixe Slováčka, a také s mým skvělým kolegou Honzou Smigmatorem, takže to budou takové krásné swingové písně,” říká Leona Machálková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám