Hlavní obsah
Článek

O tom, že mladá zpěvačka Lenny (21) je celá máma, není nejmenších pochyb. Zvlášť když otevře ústa a začne zpívat. Ale Lence Filipové jde i do podoby, a to čím dál tím víc. Přesvědčit se můžete v jejím novém klipu k písni Hell.o.

„Písnička Hell.o je o našich vnitřních démonech a o tom, jak se s nimi vypořádáme. Název nemá symbolizovat pozdrav nebo uvítání, nýbrž to, že se démonům postavíme čelem a zbavíme se jich,“ uvádí Lenny svůj nový hudební počin.

Přizvala si k němu svého dvorního kytaristu a producenta Ondřeje Fiedlera. „Myslím, že Hell.o má v sobě velkou sílu už jen tím, že jsme oba přesně věděli, co chceme vyjádřit – Ondra hudebně a já textově. Zhruba před rokem jsme v Anglii natočili první demo a od té doby písničku rozmazlujeme a oba ji střežíme jako oko v hlavě,“ říká zpěvačka.

Zmíněné duo stojí i za námětem videoklipu. „Našim cílem bylo vytvořit klip, který bude působivý, ale o nic méně autentický. Pro takovou spolupráci jsem si speciálně vybrala režiséra Tomáše Kasala. Jeho práci už dlouho obdivuji a byl pro mě sázkou na jistotu. Myslím, že na žádném mém videoklipu se ještě nikdy nepodílelo tolik lidí. Natáčeli jsme přes noc až do rána a všichni tomu dali maximum. Na výsledek jsem moc pyšná,“ říká Lenny.

Kromě studia v Londýně zpěvačka finišuje s pracemi na očekávané debutové desce, která by měla spatřit světlo světa na podzim. „Vím, že album slibuji už dlouho, ale zároveň jsem se bránila vydat něco jenom proto, že se to ode mne očekává. Chtěla jsem mít jistotu, že tvorba bude skutečná, srdcová a inovativní. Počkala jsem si textově na dobu, kdy budu mít skutečně co říct.”

Desku s názvem Hearts Lenny krátce po jejím vydání představí fanouškům také naživo. Turné se stejnojmenným názvem startuje 30. září ve Vratislavicích a končí 30. října v Praze. Celkem odehraje osm koncertů.

„Rozjela jsem najednou tři velké projekty v jednom roce – vydání singlu, první desky a výjezd na své první turné. Do toho pojedu letní turné skrz Anglii a pravděpodobně cestou natočím alespoň ještě jeden klip. Možná si nastavuji laťku příliš vysoko, ale letos si hodlám splnit vše, co jsem sama od sebe očekávala, a pak se za to také odměním, třeba novým tetováním,” uzavírá s úsměvem Lenny.

Reklama

Další články

Načítám