Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O tom, že se Lenka Vacvalová (34) za poměrně krátkou dobu proměnila z nesportovní peciválky na ultramaratonskou závodnici jsme vás již informovali.

Sympatická moderátorka, známá především jako stylová moderátorka Fashion TV, se zdoláváním rekordů nekončí a nedávno přidala další. Ve čtvrtek 7.6.2018 například dokončila přeběh Slovenska (va)CVAL SLOVENSKEM z Košic do Bratislavy. Trať dlouhou 488 km běžela 11 dnů, přičemž zaběhla obrazně řečeno 11 maratonů v řadě za sebou. Je tak první ženou, která přeběhla Slovensko z východu na západ.

Netradiční běh Lenky Vacvalové začal v Košicích, pokračoval kolem řeky Hornád, přes Spiš do Levoče, kolem Tater, kolem Liptovské Mary, přes Martin, Žilinu, Trenčín, přes vinařské oblasti u Pezinku, až k Bratislavskému hradu.

„Tento běh jsem běžela, abych sebe samotnou přesvědčila, že dokážu nemožné. Mám ráda intenzivní zážitky, ale taky jsem chtěla lidi inspirovat, aby se nebáli výzev, aby dělali velké věci a zdolávali těžké překážky. Každý z nás dokáže velké věci. Zároveň jsem ráda, že se mi povedlo vysbírat 2430 euro na terapii onkologicky nemocných dětí. Je to úžasné,” svěřila se nám rusovlasá kráska.

Celý běh byl ale mimořádně náročný. Lenku potrápila extrémní vedra na východě Slovenska, ve kterých musela běžet. Zastihlo ji několik bouřek i silný přívalový déšť, který zapříčinil záplavy v oblasti, kterou zrovna běžela. „Bylo to náročné, třetí den běhu jsem zkolabovala na dehydrataci a skončila v popradské nemocnici. Naštěstí mi pomohla infuze a mohla jsem pokračovat. Největší krize přišla padesát kilometrů před Bratislavou, kdy mě tak bolelo celé tělo, že jsem se rozplakala. Bála jsem se, že už nedoběhnu ani kilometr,” říká Lenka Vacvalová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám