Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Zpěvačku Lenku Novou (49) si všichni pamatují ze skupiny Laura a její tygři a také z projektů Michala Horáčka. A právě s tímhle textařem spojila Lenka síly při přípravě svého nejnovějšího alba Čtyřicet.

Celé album vyjde až v říjnu, ale první ochutnávka v podobě klipu k písni Poslední noc je už na světě. Vizuální podobu Poslední noci koncipoval Michal Horáček jako odkaz na šerosvitný svět obrazů zapomenutého a teprve po staletích znovu objeveného barokního malíře Georgese de La Toura. K realizaci klipu si pozval kameramana Martina Šáchu a také svou ženu Michaelu, autorku scény a kostýmů.

„Při natáčení byla všude kolem tma a svítilo jen velmi slabé světlo, které umožnilo vytvořit intimní atmosféru, jakou ta písnička potřebuje. Pro mě je to hodně osobní píseň, která nese velmi aktuální sdělení. Je o zrychleném myšlení, které klouže jen po povrchu, o pohodlných řešeních, kdy nedomýšlíme důsledky svého jednání a bojíme se za své chování přijmout zodpovědnost," řekla k první vlaštovce ze své nové desky Lenka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám