Hlavní obsah
Článek

Doby, kdy na pódiu divočila s písničkou Vyklátíme modly a zamilovaný Dan Hůlka pro ni trhal před olomouckým hotelem tulipány, jsou dávno ty tam. Na své kořeny však vlasatá zpěvačka Lenka Nová (49) (41) ani po letech nezapomněla.

Dokázala to minulý týden na koncertě ke třiceti letům založení kapely Laura a její tygři v pražském Lucerna Music Baru. „Laura je moje srdcová záležitost. Vlastně jí byla už dávno předtím, než jsem do ní v polovině devadesátých let udělala konkurz. I dnes s nimi občas zpívám a je to pro mě čest,“ řekla Super.cz Lenka.

Trochu jiný hudební směr zpěvačka nabrala v okamžiku, kdy začala spolupracovat s Michalem Horáčkem na desce Ohrožený druh a projektu Český kalendář. O tom, že právě tohle setkání bylo pro Lenku osudové, dnes už nemůže být pochyb. Právě s tímhle slavným textařem teď totiž natáčí své nové sólové album.

„Nové album se zatím pracovně jmenuje "40". Všechny texty na něj napsal Michal. Tematicky se bude týkat životní etapy čtyřicátnic i čtyřicátníků, ale i těch, kterým čtyřicet bylo nebo teprve bude,“ popisuje zpěvačka s nadějí v hlase svůj nový hudební počin.

„Písničky jsou hotové. Začínáme točit ve studiu, řešíme zvukovou část desky a aranže jednotlivých songů. Já jsem si zhudebnila asi polovinu věcí. Další písničky napsali naši hudební přátelé z klubové scény, například Petr Vlasák, Petr Linhart nebo Kuba Zitko. Deska by měla spatřit světlo světa v říjnu,“ dodala závěrem Lenka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám