Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Na ulici je stále nepřehlédnutelná, ale již z jiného důvodu. Dříve Lenka Kořínková (68) muže hypnotizovala svými ženskými zbraněmi, nyní na sebe upozorňuje psychedelickými outfity.

Kontroverzní autorka kuchařek a degustátorka alkoholu patřila v 70. letech k nejnadějnějším herečkám. Oblíbil si ji režisér Juraj Herz, který ji po komedii Holky z porcelánu a pohádce Deváté srdce obsadil i do svého právem zapomenutého počinu Buldoci a třešně, který bude 3. prosince reprízovat Česká televize.

Domácí pokus o mafiánskou komedii v italském stylu, který příliš nevyšel, byl jednou z posledních příležitostí spatřit Lenku před kamerou. Počátkem 80. let totiž emigrovala do Austrálie, kde s herectvím sekla a začala kuchtit.

Po návratu do své vlasti sice Kořínková pár rolí získala, o nic převratného ale nešlo. V Buldocích a třešních, kde si zahrála s Jiřinou Bohdalovou, Jiřím Kodetem či Rudolfem Hrušínským, se můžete podívat, jak vypadala, když jí bylo pětadvacet let. Tehdy se mohla pochlubit pořádně bujnými ňadry.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám