Hlavní obsah
Článek

Renesanční bytost Lenka Kořínková (59) má za sebou zkušenosti jako herečka, zpěvačka, spisovatelka, výživová poradkyně i učitelka angličtiny. Její bohatá tvůrčí činnost však zůstala ve stínu alkoholových skandálů a bizarních outfitů, v nichž by dnešní oslavenkyně mohla vyrazit rovnou na maškarní ples.

Rodačka z Opavy po absolvování Pražské konzervatoře zahájila hereckou kariéru v divadle Semafor. V 18 letech si po boku Dagmar Veškrnové zahrála ve filmu Holky z porcelánu, kde vytvořila jednu ze svých nejznámějších rolí. Lenka nikdy neměla problém s pikantními scénami a před kamerou se ochotně odhalovala. Slibně rozjetou kariéru však v roce 1981 přerušila její emigrace do Austrálie.

Když se Lenka Kořínková po revoluci do Česka vrátila, bylo pro ni velmi těžké se v nových podmínkách prosadit. Snad z tohoto důvodu milovnice pestrobarevného oblečení laškovala s alkoholem, kvůli němuž skončila na dně. Dnes již legendární záběry opilé Kořínkové ve škarpě jsou pro všechny názorným varováním.

Kořínková se však dokázala po soukromé párty u silnice vzpamatovat a škodlivé látky ze svého jídelníčku zcela vyřadila. Propagátorka dělené stravy už několik let nepije, ale stále bohužel připomíná alkoholovou vílu. Lenka si totiž libuje ve výstředních outfitech, jaké by na sebe žádná střízlivá žena neoblékla. Jako dárek k dnešním 59. narozeninám ji tak spíše než lahvinka něčeho ostřejšího potěší další psychedelické elasťáky do její sbírky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám