Hlavní obsah
Článek

Na kontě má desítky filmových rolí, knihy o zdravém stravování, ale také spoustu vypitého alkoholu, který ji přivedl na dno. Lenka Kořínková (58) už má naštěstí svá nejhorší léta za sebou, ale snímky dokazující její úpadek jsou pro ni stále varováním.

Kořínková dělí potraviny dle kytičkového a zvířátkového původu, ale v roce 2005 odlišovala spíše jen tuhou a tekutou stavu, přičemž měla podstatně větší spotřebu té druhé z nich. Známá herečka byla v podnapilém stavu objevena u silnice v Jesenici u Prahy, kde se neúspěšně pokusila splynout s přírodou. Pestře zbarvená osoba se šrámem na obličeji však musela pod dohledem policie pohodlné místo v trávě opustit.

Boj s alkoholem Lenka Kořínková naštěstí ustála a dnes se věnuje výuce angličtiny. K herectví, s nímž slavila úspěch už v 70. letech, však příliš příležitostí nedostává. Nezapomenutelná je její role ve filmu Holky z porcelánu, během jehož natáčení jí bylo pouhých 18 let.

V její filmografii má nesmazatelné místo režisér Dušan Klein, který ji v roce 1982 obsadil do prvního dílu své básnické pentalogie (Jak svět přichází o básníky). K úspěšné sérii se Lenka Kořínková vrátila i po revoluci, kdy si zahrála ve čtvrtém dílu s názvem Konec básníků v Čechách, který si dnes kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed. Tvůrci s ní počítali i v poslední části Jak básníci neztrácejí naději z roku 2003.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám