Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slavná dietářka a hvězda filmů jako Holky z porcelánu nebo Dobrí ľudia ešte žijú Lenka Kořínková (68) se nedávno po letech objevila na televizní obrazovce díky pořadu VIP Prostřeno. Vařila ve vypůjčené kuchyni, jelikož sama žádnou vlastní nemá. Podle deníku Aha! je herečka bez peněz a k trvalému bydlišti je přihlášená na obecním úřadě podobně jako stovky bezdomovců po celé republice. Na úřadě v Jílovém u Prahy by si tak měla vyzvedávat i poštu, ale podle tamních pracovnic ji tam nikdo pět let neviděl.

Kořínková se v letech 1972 – 1995 objevila v desítkách filmů a seriálů a patřila mezi naše hojně obsazované herečky. Poté se začala věnovat převážně propagaci zdravé výživy a diety na základě dělené stravy. Knihy, kde vysvětlovala výhody jídelníčku rozdělený na rostlinou a živočišnou stravu nebo-li na „kytičky“ a „zvířátka“ se staly hitem. Kořínková vydělala hromadu peněz, ale všechno stačila rozfofrovat.

Herečka pobývala před revolucí několik let v Austrálii, ale po návratu začala holdovat alkoholu a hracím automatům. Její kariéra šla z kopce. Dnes Kořínková stále dluží na nájemném v domě v obci Radlík, kde bydlela a v současnosti údajně žije v jedné malé místnosti v domě v pražských Kolodějích. Právě proto prý v pořadu VIP Prostřeno musela vařit ve vypůjčené kuchyni. Novou příležitostí by nyní mohla být pro Kořínkovovu vlastní reality show na Primě, která se připravuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám