Hlavní obsah
Článek

Je ambasadorkou udržitelných cílů Asociace společenské odpovědnosti, vzhledem ke svým nadačním aktivitám bojuje Lejla Abbasová (44) zejména proti chudobě a hladu v Africe. Tam se ostatně chystá i se svojí početnou rodinou v létě. Musí letět i její maminka, protože mají s partnerem tři děti do dvou let, dceru Iman a dvojčata Tea a Bena, z nichž každé musí být v doprovodu dospělé osoby.

Nejen o tom jsme si ale na fotbalovém utkání žen Global Goals World Cup Prague, které asociace pořádala, do něhož se zapojila nejen jako porotkyně, ale i jako hráčka, povídali. "Fotbalistka tedy nejsem, můj partner, který fotbal miluje, trpí. Dal mi nějakou nalejvárnu, učil mě kopat do míče, vysvětloval pravidla. Takže tady to je pro mě fotbalová premiéra," smála se Lejla.

Ta v pomoci Africe nepřestala, ani když se stala již čtyřnásobnou matkou. Za pár týdnů tam opět míří, a to s celou rodinou. "20. června vyrážíme nejdřív do Turecka a pak do Afriky. Bereme s sebou i partnerovu dceru Vanessku, takže nás jede pět dětí a tři dospělí, protože chudák máma musí cestovat s námi, jinak by nás nepustili do letadla. Je to hrozně komplikované, ale snad to dáme," vysvětlila Abbasová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám