Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

K vaření a jídlu měla Lejla Abbasová (44) vždycky blízký vztah. Své gastro umění ale pochopitelně moderátorka zdokonalila v momentu, kdy se stala maminkou a byla nucena vařit pro své ratolesti.

„Jsem ten typ člověka, kterého baví vařit pro někoho. Vyvařila jsem se samozřejmě s dětmi, u nás doma máme vždycky teplé večeře a nepamatuji si, kdy tomu bylo jinak,” říká Lejla, kterou jsme potkali na přípravě oběda z potravinových přebytků.

Příprava jídla ze zbytků byla pro Abbasovou inspirativní a toto téma ji oslovilo. „Byla jsem vychovávána tak, že se jídlem neplýtvá. S mým cestováním, které mě konfrontuje s lidmi, kteří skutečně nemají co jíst, o jídle začínám přemýšlet jinak. Byla jsem zděšená z toho, kolik jídla se v supermarketech vyhazuje,” uvedla Lejla, která učí využívat potraviny a neplýtvat i své děti.

„Kolikrát jsem ve své výchově použila okřídlenou větu: ’Co by za to děti v Africe daly’. Ona je ale pravdivá a není to klišé. Afrika se stává mým černým svědomím, protože tam žije v nějakém šetřícím módu a pak přijedu do Česka a přizpůsobím se místnímu prostředí. I tak se snažím nad jídlem přemýšlet a děti učit, aby si daly na talíř tolik, kolik sní. Můj syn David to ví a sám mě například buzeruje za to, že plýtvám vodou,” dodává Lejla Abbasová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám