Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lejla Abbasová (44) zažila v únoru opravdu těžké období. Čtyři členové její rodiny zahynuli při tragickém zemětřesení v Turecku a v Sýrii. Neštěstí si vyžádalo přes 55 tisíc obětí.

Blízké, které v Turecku má, ale neplánuje přesunout do bezpečí do Česka. „Strejda, kterého se to zemětřesení týkalo nejvíc, je prostě starý pán, který teď žije u svých dvou dcer. Ty naštěstí žijí někde jinde. Toho (strejdu) už prostě jen tak nepřesunete,“ řekla Super.cz Lejla Abbasová.

Ostatní příbuzní také nejsou v místech, které zemětřesení zasáhlo ve své největší síle „Ti, kteří přežili, tak jsou naštěstí v pořádku, už nejsou v té oblasti, kde to zemětřesení bylo. A je také neuvěřitelné, že dům, který postavil Volkan (partner Lejly - pozn. redakce), který byl v místě toho zemětřesení, tak vydržel," narážela na nekvalitní stavby, pod nimiž zahynulo obrovské množství lidí.

Právě se svým manželem tamním obyvatelům pomáhá. “Rozhodli jsme se vybrat na rodiny, kterým chceme pomoci přesídlit do jiných lokalit, jež jsou mimo nebezpeční, nebo jim poskytnout přístřeší, zakoupením kontejnerové bydlení. Pro tureckou ambasádu stále sháním materiální pomoc,“ dodala Lejla Abbasová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám