Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lejla Abbasová (44) prožívá se svou rodinou velmi těžké období, za kterým stojí tragické zemětřesení v Turecku a Sýrii, jež si doposud vyžádalo přes 35 tisíc obětí.

Mezi nimi jsou i rodinní příbuzní Lejlina partnera a otce jejích tří dětí Volkana Kaynaka, který pochází ze zasažené turecké oblasti.

„Irem a Ceyda. Poslední dvě z naší rodiny, které jsme stále nenašli. Čtyři další jsou mrtví. 6. den. Už nedoufáme, chceme je alespoň důstojně pohřbít,“ uvedla zdrcená moderátorka na svém Instagramu se slovy, že její partner vyrazil po ničivém zemětřesením do svého rodného města, aby našel své příbuzné či pomohl těm, kteří to nejvíc potřebují.

„Strejda Ali stále sedí před domem, kde se Volkan, další příbuzní a kamarádi prohrabali z pátého do prvního patra. Našli telefon Irem a lékovku Ceydy. Volkan říká, že nejhorší je všudypřítomný pach mrtvých těl,“ napsala Lejla zcela otevřeně.

Zároveň své sítě použila i jako prostředek k pomoci. Na Instagramu sdílela číslo účtu svého nadačního fondu Asante Kenya. Z vybraných financí pak její partner obstará nákup pro oběti ničivého zemětřesení.

„Spousta z vás poslala finanční a materiální pomoc. Obrovské díky. Ale pořád jí není dost. Nejnutnější jsou stany, deky, chemické toalety, plynové hořáky. Proto jsem se rozhodla otevřít sbírku a požádat vás znova o pomoc. V Čechách se snažím domluvit na větší materiální pomoci s výrobci outdoorového oblečení a chemických toalet. Držte palce,“ dodala Lejla Abbasová, která pravidelně informuje o celé situaci na svých sociálních sítích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám