Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Před týdnem se v Los Angeles udílely Zlaté glóby, kde Lady Gaga (38) jako herečka neuspěla, protože cenu si odnesla zkušenější Glenn Close (71). Na dalším ceremoniálu se už z trofeje radovaly obě.

Popová hvězda je oslavovaná za roli ve filmu Zrodila se hvězda, hollywoodská veteránka sbírá chválu za drama Žena. Uznání si zaslouží každá z nich, takže udílení Critics´ Choice Awards skončilo oboustrannou spokojeností. Lady Gaga i Glenn Close rozhodně nejsou rivalkami a vzájemně se respektují.

Zpěvačka byla dojatá a na pódiu se rozplakala. „Moje matka a Glenn jsou dobrými kamarádkami. Jsem šťastná, že dnes uspěla. I pro mě je to pocta. Objevuji místa ve své mysli a srdci, o nichž jsem dříve neměla ponětí," reagovala Lady Gaga. V děkovné řeči kromě Bradleyho Coopera, který si s ní ve filmu Zrodila se hvězda zahrál a zároveň jej režíroval, zmínila i svého snoubence Christiana Carina.

„Je úžasné, že jsme zvítězily obě. Svět z nás dělá soupeřky, ale máme k sobě úctu a jsme hrdé na to, že tady můžeme stát spolu,“ reagovala na společný úspěch Glenn Close.

Pořadatelé se nejspíš rozhodli, že letos udělají radost více ženám. Dvojité vítězství se odehrálo i v televizní kategorii, kde uspěla Amy Adams (49) (Ostré předměty) i Patricia Arquette (Útěk z vězení v Dannemoře). Největší úspěch na udílení Critics´ Choice Awards zaznamenal mexický režisér Alfonso Cuarón, jehož film Roma zabodoval ve čtyřech kategoriích. Černobílý snímek byl oceněn za režii i kameru a uspěl nejen jako nejlepší zahraniční film, ale také v hlavní kategorii jako ten úplně nejlepší film uplynulého roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám