Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pamatujete na velkou reklamní akci Ladislava Hrušky (46), při které v rámci propagace své kuchařky na podzim 2015 objížděl Česko v karavanu polepeném svými podobiznami a jménem? Známá televizní hvězdička pak byla nechtě svědkem divoké nehody, při níž auto s jeho obličejem poslalo starší ženu s ošklivými zlomeninami do špitálu.

„Byli jsme tam já, Láďa Hruška a moje ségra Lenka. Vystoupili jsme z auta a šli na jídlo. Bylo to na místě, kde byl mírný kopeček. Z roztržitosti jsem bohužel zapomenul zatáhnout ruční brzdu, auto se rozjelo a došlo k maléru,“ řekl Super.cz Láďův manažer Pavel Novotný (43).

Vůz způsobil náhodné kolemjdoucí zlomeniny nohou, s následky se léčila v nemocnici měsíc. Novotný nejenže přišel o řidičák, ale ještě byl odsouzen za nedbalostní trestný čin.

„Soudy tvrdily, že jsem se dopustil ublížení na zdraví z nedbalosti. Mám za sebou pět soudů, kde mi hrozilo i vězení. Jenže s tím jsem se nehodlal smířit a šel jsem k Nejvyššímu soudu. Ten moje argumenty uznal, vše se vrací na začátek. A protože Nejvyšší soud soudům nižších instancí určil, jak to mají posuzovat, podle mě to nakonec skončí pokutou,“ myslí si syn baviče Petra Novotného.

Nejvyšší soud mu svým rozhodnutím vrátil i řidičák a dostal zpět také jedenáct bodů. „A to jsem ho měl dostat zpátky až na podzim 2019. Už nikdy se nebudu smát Brnu. Když už člověk ztrácí víru v právo, objeví se supersoudce, který to konečně posoudí opravdu spravedlivě. U Nejvyššího soudu neuspěla jména jako Kramný nebo Kajínek, ale Novotný ano,“ dodal bývalý moderátor Prásku.

Reklama

Další články

Načítám