Hlavní obsah
Článek

Život tomuto chlapci sice připravil zářivou kariéru, ale v soukromí si zažil perné chvíle. Tři manželství mu krachla, čtvrtá žena mu zemřela na rakovinu. On sám trpí těžkou psychickou nemocí a je odkázán na prášky.

Už jako malý byl Ladislav Frej (82) velmi talentovaný. V roce 1963 absolvoval JAMU a kariéra se mohla rozjet naplno. Prošel divadla v Brně, v Pardubicích a v Ostravě, aby nakonec zakotvil v Praze, v Divadle na Vinohradech.

Jeho osobní život byl ale velmi komplikovaný. S první ženou Dagmar se brali, protože čekali dítě. Manželství se ale brzy rozpadlo a Dagmar emigrovala do Švýcarska, kde se znovu vdala. A svého syna vzala s sebou. „Její muž adoptoval našeho syna Davida. Nic o něm nevím, nemá mé jméno,“ říká Frej se smutkem v hlase. Ani druhé manželství nebylo šťastné a skončilo rozlukou.

Se třetí ženou chtěl konečně založit rodinu, jenže ani tady mu osud nepřál. „S mou třetí ženou jsme dvakrát čekali dítě, ale ona dvakrát potratila. To náš vztah velmi narušilo.“

Až v případě poslední manželky, herečky Věry Galatíkové, měl štěstí. Teprve s ní se konečně dočkal rodiny, ze svazku se narodily děti Kristýna a Ladislav, kteří jsou také herci. Velkou životní ranou pro něj bylo, když Věra v roce 2007 podlehla rakovině.

Kromě třech nepodařených manželství a smrti milované ženy má Ladislav Frej ještě jeden bol. Před více než dvaceti lety začal trpět těžkými depresemi, kvůli kterým zůstane do konce života na prášcích. Tuto nemoc bohužel zdědil i jeho syn Láďa.

Ladislav Frej nadále působí v Divadle na Vinohradech a našel si o 23 let mladší partnerku Gábinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám