Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nezapomenutelný syn primáře Sovy ze seriálu Nemocnice na kraji města, herec Ladislav Frej (82), skrývá v rodině děsivé tajemství. Jeho mladší syn Ladislav trpí od mládí duševní poruchou. Byl několikrát hospitalizován v psychiatrické léčebně. Lékaři se nejprve domnívali, že jde o schizofrenii.

Zatímco Frejova dcera Kristýna je úspěšnou herečkou, synovi duševní porucha zabránila  věnovat se herectví naplno. Vystudoval sice DAMU, ale právě během studia se projevily první příznaky nemoci. "Spouštěcím mechanismem bylo, když jsem si na večírku zakouřil marihuanu," přiznal.

Určit diagnózu jeho nemoci bylo komplikované. Lékaři měli zprvu podezření na schizofrenii, poté ho léčili na endogenní deprese. Ladislav byl několikrát hospitalizován. Léčil se, třikrát se pokusil vysadit léky a poté opět končil v nemocnici. V jednom pavilonu v Bohnicích se potkal i se zesnulým zpěvákem Petrem Mukem, který trpěl maniodepresivní psychózou.

Frej se musel se vzdát i angažmá v Dejvickém divadle a nakonec i veškeré herecké práce. Konečným verdiktem odborníků bylo, že má Frej maldší schizoidní poruchu osobnosti. Jak se mu s touto nemocí žije, bude řešit středeční vydání pořadu Top Star na TV Prima.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám