Hlavní obsah
Článek

Na poslední rozloučení s herečkou Květou Fialovou (†88) se přes zdravotní potíže dostavil i Rudolf Jelínek (82), legendární major Hradec ze seriálu 30 případů majora Zemana. Jak na kolegyni vzpomíná? A co o ní řekla česká Angelika, markýza andělů?

„Květa je kus mého života, protože jsme se znaly od doby, kdy do Městských divadel pražských nastoupila z Kalichu, já z Pardubic. Známe se 55 let. Vidíte, že používám přítomný čas. Je pořád s námi,“ řekla Super.cz Libuše Švormová.

To Rudolf Jelínek se vyjádřil obsáhleji.

„Není mi moc do řeči. Poslední dobou jsem víc na pohřbech než na jevišti. V rámci filmového festivalu pracujících jsme byli v Chomutově na premiéře filmu Kronika žhavého léta, kde jsme spolu účinkovali. Když jsme nastupovali na pódium, říkala mi: ‚Dej mi pusu!‘ Nechtěl jsem. Bylo tam hodně lidí, kteří si mohli něco pomyslet. Odpověděla mi na to: ‚Ty jsi ale měšťák‘,“ vzpomíná Jelínek s úsměvem na to, jak ho kolegyně považovala za „hogo fogo“.

„Jako žena se mi líbila. Byla překrásná, moc pěkná paní to byla. Nejvíc se mi líbila její filosofie a její životní názor. To je hodné následování,“ dodal Jelínek.

Dorazil i další její herecký kolega, Zdeněk Srstka. „Byla to bezvadná ženská. Bude mi moc chybět. Vážil jsem si jí a kdysi jsem byl do ní i platonicky zamilovaný. Nikdy to ale nepřekročilo žádnou mez,“ dodal bývalý herec a kaskadér.

Květa Fialová zemřela minulé úterý. Nešlo o selhání srdce, jak se spekulovalo. Podle Nadi Konvalinkové, její nejlepší kamarádky, ji zbavila života otrava organismu.

Reklama

Další články

Načítám