Hlavní obsah
Článek

Herečka Květa Fialová (†88), která dnes po dlouhé nemoci zemřela, se do srdcí diváků zapsala bezpočtem filmových, televizních a divadelních rolí. Její herecký repertoár byl hodně pestrý a výčet rolí by zabral několik stran. Připomeňme si aspoň některé z nich, které natočila v předrevoluční éře.

Poprvé o sobě výrazněji dala vědět ve snímku Plavecký mariáš. Do srdcí diváků se ovšem nejvíc zapsala coby legendární Tornádo Lou v komedii Oldřicha Lipského Limonádový Joe aneb Koňská opera.

Fialová se často objevovala v roli šlechtičen - ať už se jednalo o parodii Fantom Morrisvillu, oblíbenou Babičku, kde ztvárnila kněžnu, či slavnou komedii Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela, v níž si střihla roli hraběnky.

Zapomenout ovšem nesmíme ani na komedii Václava Vorlíčka Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky. V tomto filmu Květa Fialová odhalila coby krásná a vyzývavá agentka své ženské půvaby, které ve snímku obdivoval její herecký kolega Jan Kačer.

Výraznou stopu tato usměvavá herečka zanechala i v detektivkách - zmiňme například Partii krásného dragouna nebo seriál Hříšní lidé města pražského. Jak to ve zmíněných filmových počinech Květě Fialové slušelo, si prohlédněte v naší galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám