Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Kristýna Leichtová (38) se řadí do zástupu matek, které propagují kojení. Poté, co se před rokem stala pyšnou maminkou dcery Dorotky, se začala chlubit fotkami s miminkem u prsu a vyzvala k tomu na Instagramu i ostatní ženy hashtagem Když kojíš, tak kojíš.

S tím je teď ale konec. Dorotka totiž mezitím vyrostla do věku, kdy mateřské mléko už nepotřebuje, a herečka teď to silné pouto, které během kojení mezi ní a dcerou vznikalo, jen s těžkým srdcem přetrhává. „A je to pryč. Za sebe musím říct, že přestat kojit byl pro mě daleko větší psychickej zásah, než celý těhotenství a šestinedělí dohromady! Ale co nadělám, miminko si samo řekne, co je pro něj nejlepší,“ uvedla hvězda Comebacku u poslední fotky, na níž kojí malou Dorotku.

„V praxi to vypadalo tak, že mě prostě odstrčila, začala se smát a kroutit bradavkou, jako by ladila na jinou frekvenci,“ vysvětlovala herečka, která konec nejkrásnějšího období v mateřství řádně obrečela.

„Slzy jako hrachy se mi koulí po tváři ještě teď. Bylo to tak krásný a krátký období! I přes tu počáteční bolest, to propojení, to jenom naše, co nám nikdo nevezme a nenahradí, to špitání do ouška, to otlapkávání, to něžné “kojkojkoj”, to přitulení, to bezpečí, ta blízkost... No, zkrátka děkuji, že jsem mohla! Děkuji, děvčátko moje, teď už velká holko,“ dodala Leichtová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám