Hlavní obsah
Článek

Letošní rok byl opravdu nebývale plodný. Český šoubyznys přivítal na svět plno nových potomků.

Hned v úvodu roku se novorozenou dcerkou pochlubila moderátorka Lucie Šilhánová. Holčička dostala krásné jméno Johana a po narození měřila 50 centimetrů a vážila úctyhodných 3420 gramů. V dubnu se svého štěstí zase dočkala modelka Diana Kobzanová, která Michaelu Frolíkovi (30) porodila už druhou dceru Lily.

Prvního potomka se na Velký pátek dočkala zprávařka a Česká Miss 2013 Gabriela Lašková (34), která v pražské porodnici U Apolináře porodila syna Benedikta. Pořádný nápor slavných prvorodiček porodnice zaznamenaly teprve v srpnu. Prvorozeného syna se dočkala herečka Aneta Krejčíková (32) a muzikálová zpěvačka Markéta Procházková. Herečky Marie Doležalová (37), Kristýna Leichtová (38) a bývalá tenistka Nicole Vaidišová pak přivedly na svět holčičky. V září pak zase porodila prvního synka Eliána modelka Dominika Mesarošová.

Zkušenějšími rodičkami se pak staly Martha Issová (43), která Davidu Ondříčkovi porodila druhou dcerku Emilku nebo Michaela Tomešová (32), která zase teprve rok a půl starému synovi Kristiánovi pořídila bratříčka Jonáše. Krátce po narození dcery Emilky otěhotněla i zpěvačka a nejmladší držitelka ceny Thálie Karolina Gudasová. Třetí adventní neděli porodila syna Marka.

Tento rok se dále poštěstilo Jitce Čvančarové (46), která má s Petrem Čadkem dceru Elenku a od července i syna Theodora. Druhého syna Matouše se pak letos v říjnu dočkala Monika Absolonová (47).

Poněkud dramatickým porodem si prošla moderátorka Lejla Abbasová, která se stala čtyřnásobnou maminkou. Její dvojčata v srpnu přišla na svět předčasně, a proto si ještě pár týdnů pobyla v inkubátoru. Také v tomto případě dvojčátka dostala nečeská jména - Teo a Ben. Netradičního jména se dočkal i třetí potomek Natálie Kocábové, který se jmenuje Elliot. Také Martina Gavriely nehledala při výběru jména v českém kalendáři. Její dcera Jessica a syn Antonio přivítali do rodiny bratříčka Leea, jehož otec Marcus Tran má filipínské kořeny.

Rekordmankou mezi rodičkami se pak letos stala herečka Halka Třešňáková, známá jako sekretářka ze seriálu Kancelář Blaník. Ve 46 letech v říjnu porodila syna Thea, kterého má s manželem Tomášem Jeřábkem.

Všechny letošní přírůstky najdete také v galerii.

Reklama

Další články

Načítám