Hlavní obsah
Článek

Dva roky od premiéry své hry Tolik hlav oslavil Kamil Střihavka (59). Sám zpěvák nevěřil, že se tak dlouho udrží a diváci o ni budou mít zájem. "Jsem mile překvapen, už jsem to chtěl zabalit, ale vždycky to představení probudí to, proč to vlastně dělám, ten prchavý okamžik radosti mě vždycky nakopne do další práce," řekl Super.cz.

"Hlavně si myslím, že ti moji herci by mi asi dali za uši. Teprve až oni řeknou dost, tak to teprve zabalím. Jsem rád, že na to lidi chodí, samozřejmě jsem to nečekal, to říkám upřímně. Na začátku jsme si myslel, že to budeme hrát jenom pro kamarády a že si tak po práci uděláme legraci. Pak to ale herci vzali za své a příběh mi docizelovali," svěřil Střihavka, jemuž ve hře hrají Jan Dolanský, Kristýna Leichtová (38), Jan Zavřel a Zdena Hadrbolcová a poslední představení v Divadle Metro až na jedno místo vyprodali.

Střihavka představení financoval ze svého, sponzory ani producenta nemá. "Jsme takový divadelní underground. Od začátku koncepce z mé strany spočívala v tom, že jsem chtěl mladým lidem připomenout nejenom, v čem žili jejich rodiče, o čem snili a jak dokázali přežít ve zřízení tuhého socialismu, který tady v 70. letech byl," začal vysvětlovat.

"Chtěl jsem to udělat jako klubové divadlo, jako to bylo v 80. letech. Začínali jsme a rok jsme hráli na Baráčnické rychtě v hospodském sále, takže to byl underground se vším všudy, kde nebyla ani pořádná šatna. I hercům tento způsob zachutnal. Se sponzory je to tak, že si to děláme na koleni a já jsem nejenom autor a režisér, ale i producent. A místo dovolené hrajeme divadlo," doplnil.

O přestávce hostesky a herečky v jedné osobě obcházely diváky s krabicí, do níž vybíraly dobrovolné příspěvky. Z toho tedy Kamil hercům platí honoráře? "Ne tak docela, ale je to tak, že i ti herci to dělají s láskou a od srdce a není to o penězích. To vůbec ne. A mým cílem je dostat se aspoň jednou na nulu. A pak možná začnu psát novou divadelní hru," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám