Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První máj považují za lásky čas i oblíbení seriáloví herci, kteří tento svátek mají kolikrát mnohem raději než zprofanovaný únorový Valentýn. Na polibek pod rozkvetlou třešní se určitě může těšit herečka Zlata Adamovská (65). Její manžel Petr Štěpánek (67) na to sice na první pohled vůbec nevypadá, ale je to velký romantik. A to mnohem větší než jeho mladší kolegové.

„První máj mám spojený s Karlem Hynkem Máchou, protože jsme kdysi chodívali na Petřín. Poslední roky většinou v tento den pracuju, takže nemám čas se tam vydat. Ale býval to hezký zvyk. Polibek pod rozkvetlou třešní je krásná tradice a snažím se ji dodržovat. A pokud ne pod třešní, tak pod jakýmkoliv jiným stromem. A tuto tradici nectím jen na první květnový den, ale kdykoliv, takže žiju v Prvním máji pořád,“ říká Štěpánek, kterého diváci vídají v seriálu Ohnivý kuře, kde hraje majitele hotelu Karla Trébla.

„Letos se 1. května akorát budu vracet ze zájezdového představení s Divadlem Ungelt. Jsem romantický typ. Romantika se u mě projevuje například tak, že ošklivé věci odhazuju od sebe,“ dodává Štěpánek.

Už trošku menší romantik je Štěpánkův mladší seriálový kolega David Gránský (24). Ten prý tradice moc nedodržuje.

„Jsme s přítelkyní už sedm let a nijak nedramatizujeme svátky, jako jsou První máj nebo svatý Valentýn. Zajdeme si třeba na procházku, na večeři, uvidíme podle situace, náš vztah slavíme celý rok. Samozřejmě že nikdy nezapomenu přinést jí kytku, ale tu nosím průběžně. Tím, že oba dva hodně pracujeme, je pro nás svátek už jen to, když můžeme být celý den spolu,“ míní.

Na květnový svátek si kupodivu moc nepotrpí ani Kristýna Leichtová (38), jež v Ohnivým kuřeti hraje cukrářku Kláru.

„Prvomájovou tradici romantické procházky a pusy pod rozkvetlým stromem, nejlépe třešní, moc nedodržuju. Většinou buď pracuju, nebo mám jiný program. Ale tohle jarní období je moc krásné, mám ráda, když všechno kvete a voní. Romantický večer může být různý. Třeba i doma u televize. Nebo na procházce po Praze, protože v tuto dobu bývá ještě pořád světlo, ale není letní vedro, už se dá posedět třeba na Náplavce nad skleničkou vína. To jsou mé představy romantického večera,“ prozradila herečka.

Reklama

Další články

Načítám