Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letošní třetí nejhezčí Češka Kristýna Kubíčková (26) se mezi 15 nejkrásnějších dívek na světové soutěži Miss Earth neprobojovala, i tak se ale z Filipín do Česka vrací plná zážitků, a také velmi unavená. Na soutěži totiž bojovala se zdravotními problémy.

"Pobyt na Filipínách a přípravy na finálový večer byly zajímavé, ale také velmi náročné a s minimem času na oddych. Náš program byl maximálně nabitý, spaly jsme pár hodin denně a navštívily mnoho míst. Obrovským zážitkem pro mě byla návštěva národního parku v městě Davao a velká módní přehlídka, na které jsme předváděly šaty místního návrháře. Také jsem moc ráda, že po mně na Filipínách zůstane památka v podobě zasazených stromů. Doufám, že vyrostou, budou silné a hodně dlouho vydrží,“ shrnuje s úsměvem několikatýdenní pobyt na Filipínách Kristýna.

V průběhu příprav byla Kubíčková v kontaktu s rodinou i novým produkčním týmem České Miss a sdílela průběžné zážitky a informace o zdravotním stavu. Stejně jako před svým odletem se totiž i na Filipínách potýkala se zdravotními komplikacemi. Odlétala s akutní tetanií, měla za sebou dva záchvaty. Kristýna byla i na Filipínách velmi statečná, bojovala s oslabeným organismem a vyčerpáním. Missku nesmírně podporovali rodiče, fanoušci i celý tým.

"Kristýnku jsme sledovali, podporovali ji a průběžně s ní komunikovali, a když se objevily nečekané komplikace, pomáhali jsme jí je řešit. Je to ale nesmírně odvážná holka, která ukázala, co v ní je. Krátce na to, co se opětovné zdravotní problémy řešily, uspěla v talentové soutěži a všem nám udělala velkou radost. Reprezentovala Českou republiku, jak nejlépe mohla, a jejího výkonu i přístupu si vážíme," uvedlo nové vedení soutěže v čele s Evou Čerešňákovou a Martinem Ditmarem.

Během vyhlašovacího večera Kristýna Kubíčková vynesla šaty se žlutou dvoukolovou hedvábnou sukní a transparentním vrškem, bohatě zdobeným ručně našívanými barevnými kameny a korálky, které pro tuto událost vytvořila módní návrhářka Dominika Sedláčková.

V průběhu svého pobytu na světové soutěži se Kristýna předvedla hned v několika večerních i koktejlových šatech z dílny Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových. Součástí Kristýniny výbavy byl také národní kostým z Rodné Hroudy od Marie Staré, jenž se nesl v duchu jihovýchodní Moravy a byl inspirován ornamentem, který se ve vyšívané formě vyskytoval na lidovém kroji z okolí Moravských Kopanic.

Tento kostým bude následně vydražen a výtěžek zpříjemní život seniorům v Domově Na Zámku v Lysé nad Labem, ti se částečně podíleli na jeho tvorbě. Jako národní dar přivezla Kristýna Kubíčková originální set náušnic s vltavínem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám