Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Uma Thurman (53) se rozhodla bojovat proti zákazu potratů v Texasu odhalením vlastní bolestivé minulosti. O „nejtěžším rozhodnutí v životě“, ke kterému se uchýlila jako náctiletá, se rozepsala v eseji pro Washington Post.

„V tomto příběhu je tolik bolesti. Je to dodnes moje nejtemnější tajemství. Je mi 51 a sdílím to s vámi ze svého domova, kde vychovávám tři děti. Nelituji rozhodnutí, které jsem učinila na své cestě a smekám před ženami, které se rozhodly jinak,“ rozepsala se hvězda Pulp Fiction.

„Potrat, který jsem podstoupila jako náctiletá, byl nejtěžším rozhodnutím v mém životě. Trýznilo mě to tehdy a bolí mě to dodnes, ale je to součástí mé životní cesty,“ přiznala.

Herečka zákrok podstoupila v Německu, kde v té době točila. Neplánovaně prý otěhotněla s výrazně starším mužem. Veřejně se vyzpovídat se rozhodla na podporu texaských žen.

„Všem ženám a dívkám z Texasu, které se bojí, že budou traumatizovány a pronásledovány dravými lovci odměn, všem, kterým byla státem odebrána základní práva a jsou zostuzovány, protože mají dělohu, vzkazuji: Vidím vás.“

Herečka také vzdala hold svým dětem, díky nimž je podle ní její život neuvěřitelný. Uma má dceru Mayu (23) a syna Levona (19) s hercem Ethanem Hawkem a Lunu (9) s finančníkem Arpadem Bussonem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám