Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Alena Mazanik (35) z ruského města Leninsk-Kuzněckij je opravdovou Locikou. Vždycky měla dlouhé vlasy, ale od roku 2011 si kštici pěstuje záměrně, aby se podobala princezně od Disneyho.

Péče o její téměř 130 cm dlouhé vlasy jí zabere čtyři hodiny až třikrát, čtyřikrát týdně. Dává si záležet, aby měla lokny zdravé, ale přiznává, že je to někdy nepraktické. Občas se v nich zachytí brouci nebo se zasekne například o kliku u dveří.

Alena šla naposledy úplně nakrátko, když jí bylo 13 let. Pak ji ale štvalo, jak dlouho trvalo, než jí vlasy dorostly. V průběhu let také experimentovala s barvami, ale protože jí vlasy ničily, přestala se nakonec barvit úplně.

„V roce 2018 jsem si uvědomila, že mám opravdu dlouhé vlasy a musím o ně dobře pečovat. Líbí se mi, že jsou husté a jemné. V létě je nosím rozpuštěné a užívám si, že mi spadají na ramena, záda a stehna. Baví mě se česat nebo vlasy projíždět rukama,“ nechala se slyšet.

Alena používá bylinné oleje a masky, kterými si masíruje hlavu, aby podpořila růst vlasů. Po opláchnutí šamponem na vlasy nanese sprej, olej nebo krém. Svou péči dokumentuje na Instagramu nebo Tik Toku, kde má už skoro dva miliony sledujících.

„Někdy je mi ale délka vlasů na obtíž,“ přiznává Alena. „Například, když si na ně nechtěně sednu, přivřu si je do dveří od auta nebo se mi do nich zamotá hmyz.“

Hvězdě internetu lidé většinou pochlebují, děti ji považují za princeznu a muži ji prosí, aby se nikdy nestříhala. Setkala se překvapivě ale i s kritikou. Objevili se tací, co označili její vlasy za koňský ohon.

„Nemůžete nadávat lidem kvůli vzhledu. Každý člověk je krásný svým vlastním způsobem a má právo si vybrat, jak bude vypadat,“ vzkázala hejtrům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám