Hlavní obsah
Článek

Herečka Katherine Heigl (45) se otevřela jako snad nikdy předtím. V emotivním příspěvku na Instagramu se rozepsala o svém bratrovi, který zemřel těsně před svými 16. narozeninami.

„Jason měl 23. září 1986 autonehodu. Týden byl na přístrojích na jednotce intenzivní péče. Odpojili ho přesně před 35 lety, týden před jeho 16. narozeninami.“

Uvedla, že o bratrovi veřejně skoro nehovoří, ale v den výročí jeho úmrtí cítila potřebu sdělit světu, že se její rodiče rozhodli darovat Jasonovy orgány. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale prý cítili, že by si to přál.

„Apeluji na nás všechny, abychom nedělali jen snadná rozhodnutí, ale správná rozhodnutí, a stali se dárci orgánů. Smrti nezabráníme, tragédie se stávají. Ale nikdo z nás v tom není sám. Alespoň to mě Jason naučil.“

Hvězda Chirurgů se v poslední době stále víc věnuje charitě a aktivismu. Bojuje například za adopce opuštěných zvířat nebo lepší pracovní dobu ve filmovém průmyslu.

Herečka také sama adoptovala dvě dcerky, dvanáctiletou Nancy a devítiletou Adalaide. S manželem Joshem Kelleym má ještě čtyřletého syna Joshuu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám