Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britové zažívají asi nejsmutnější den v historii. Královská rodina dnes pohřbívá milovanou královnu Alžbětu II. (†96), pro kterou truchlí snad celý svět. Nikoho asi nepřekvapí, že na zádušní mši byly vidět i slzy, ovšem pro některé už překvapením trochu bylo, že pocházely od vévodkyně ze Sussexu (42).

Meghan dorazila na mši ve voze se Sophií, manželkou prince Edwarda, a zaujala místo v druhé řadě po boku prince Harryho, hned za králem Karlem III. a jeho chotí Camillou. Fotografové ji zvěčnili ještě před vstupem do Westminsterského opatství a bylo znát, že zármutek sotva drží na uzdě.

Dokonce jí tekly slzy, které si sice snažila hned otřít, ale kamerám neušly. Není zvykem, aby členové královské rodiny dávali na odiv emoce na veřejnosti, i když v případě úmrtí člena rodiny, je projev zármutku zcela pochopitelný.

Přesto málokdy uvidíte někoho z britské královské rodiny slzet. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu už nicméně nejsou aktivními členy královské rodiny, a tak se jich protokol tolik netýká. Často je například můžete vidět, jak se na veřejnosti drží za ruce.

Pár žije v Kalifornii, ale do Británie zavítal už několik dní před královniným skonem kvůli účasti na udílení cen WellChild. Po jejím úmrtí v zemi setrvali až do pohřbu. Před ním se například pozdravili s kondolujícími fanoušky před Windsorem.

Reklama

Další články

Načítám