Hlavní obsah
Článek

Kontroverzní rozhovor prince Harryho (39) a jeho manželky Meghan (42) v pořadu televizní stanice CBS vzbudil pozdvižení po celém světě. Meghan v rozhovoru, který vedla s Oprah Winfrey, promluvila mimo jiné o rasismu v královské rodině. Nejmenovaný člen královské rodiny měl prý vyjádřit obavy z toho, že syn Harryho a Meghan Archie bude tmavší barvy pleti.

Meghan prý také v době těhotenství pomýšlela kvůli tlaku médií na sebevraždu. Harry pro změnu uvedl, že dokud nepotkal Meghan, byl vězněm systému monarchie, stejně jako jsou podle něj lapeni bratr William a otec Charles.

Celý svět napjatě očekával, jak se k rozhovoru vyjádří královna Alžběta II. (†96) Ta si dala načas. Až v úterý večer vydal Buckinghamský palác prohlášení. Podrobnosti o problémech páru prý zarmoutily celu rodinu, a to zejména otázka rasismu.

"Celou rodinu zarmoutilo, když se dozvěděla o celém rozsahu toho, jakou výzvou pro Harryho a Meghan byly poslední roky. Nastolené otázky, zejména ta rasová, jsou znepokojivé. Ač se některé vzpomínky mohou rozcházet, jsou brány velmi vážně a rodina se s nimi vypořádá soukromě," stálo v prohlášení Buckinghamského paláce.

Jinými slovy, královna nechce prát špinavé prádlo na veřejnosti a hodlá vše řešit diskrétně v soukromí, což ale Harry a Meghan neudělali.

Princ Harry a jeho manželka se loni v lednu vzdali svých rolí v královské rodině. Společně se synem Archiem žijí v Kalifornii a těší se na narození dalšího potomka. Archie se může těšit na sestřičku.

Reklama

Další články

Načítám