Hlavní obsah
Článek

Je tradicí, že britská královská rodina tráví Vánoce v Sandringhamu, sídle královny Alžběty II. (†96) v Norfolku. Ta 24. prosince tradičně pořádá slavnostní večeři, hrají se hry a během servírování čaje se předávají dárky. Rodina se také účastní mše v Kostele svaté Máří Magdaleny. Letos ale bude všechno jinak.

Kvůli pandemii koronaviru se nedoporučuje, aby se lidé na svátky scházeli ve velkém počtu. Královna má čtyři děti, osm vnoučat, z nichž šest už má vlastní rodiny, a tak letos celý klan nepohostí.

Buckinghamský palác potvrdil, že královna a princ Philip budou trávit svátky ve Windsoru. „Královna a vévoda z Edinburghu tráví Vánoce s rodinou každý rok. Chápou ale, že její členové mají vlastní požadavky, a rozhodli se proto pro poklidnější průběh,“ stojí v prohlášení.

Neznamená to samozřejmě, že by byl královský pár zcela sám, někteří členové se je během svátků zastaví pozdravit, ovšem z bezpečné vzdálenosti.

Princ Charles (75) s vévodkyní Camillou zůstanou v milovaném venkovském sídle Highgrove v Gloucesteru a William (41) s Kate se prý ještě nerozhodli, co s Vánoci. Při své návštěvě Walesu minulý týden William prohlásil, že se snaží vymyslet, co bude pro všechny nejlepší, a především nejbezpečnější.

Princ Harry (39) a vévodkyně Meghan (42) se mezitím připravují na své první Vánoce mimo Británii. Před několika dny je zachytili, jak vybírají vánoční stromek v kalifornské čtvrti Montecito.

Reklama

Další články

Načítám