Hlavní obsah
Článek

Britská královna Alžběta II. (†96) oznámila výsledek rodinné schůzky, na které bylo dohodnuto, jak bude vypadat přechodné období poté, co princ Harry (39) a vévodkyně Meghan (42) oznámili, že se vzdávají rolí v královské rodině a hodlají zčásti žít v Kanadě.

"Respektujeme přání Harryho a Meghan žít nezávisleji, ač bychom raději dali přednost tomu, kdyby naplno zůstali členy královské rodiny," uvedla v tiskovém prohlášení královna Alžběta II.

Rodina se dohodla na přechodném období, během kterého budou Harry a Meghan žít částečně v Británii i v Kanadě. Ke konečnému rozhodnutí má prý dojít v nejbližších dnech.

"Harry a Meghan dali jasně najevo, že nechtějí být nadále ve svých nových životech závislí na veřejných financích," dodala královna.

Ještě před jednáním William s Harrym vydali společné prohlášení na adresu spekulací o šikaně v královské rodině. William měl dle některých médií dokonce šikanovat Meghan, která tlak neunesla. Tvrzení bratři vyvrátili následovně:

„Navzdory jasnému popření byly v britských médiích otištěny lživé informace, které zpochybňují vztah vévody ze Sussexu a vévody z Cambridge. Pro bratry, kteří se intenzivně věnují problematice duševního zdraví, je to urážlivé a poškozující jednání."

K tzv. "Mega summitu ohledně Megxitu" se měla prostřednictvím konferenčního hovoru připojit i vévodkyně ze Sussexu, která už se synem stihla odcestovat zpět do Kanady. Nechyběl ani Harryho bratr William a otec Charles.

Dle odborníků se jedná o největší krizi v královské rodině od roku 1992, kdy dva synové královny Alžběty II., Charles a Andrew oznámili, že se budou rozvádět.

Reklama

Další články

Načítám