Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oslavy úctyhodného jubilea britské panovnice Alžběty II. (†96) se v Londýně konají i měsíc a půl po jejích 90. narozeninách. V katedrále svatého Pavla se v pátek dopoledne sešli členové královské rodiny, významní politici z minulosti, představitelé vlády, ozbrojených sil a několika dalších institucí spojených s jejím veličenstvem. Důvodů k oslavám je ovšem víc, 95. narozeniny vyšly na tento den i u královnina chotě prince Philipa.

Pro některé nadšené Brity to byla další příležitost vyjít do ulic s oslavnými transparenty a vlaječkami a obléci se do speciálních kostýmů. Královská rodina je pochopitelně nezklamala a přišla je ze schodů katedrály pozdravit. V čele se přitom objevili královnini vnuci William s Harrym a vévodkyně z Cambridge. V pozadí pak postávali princ Andrew s princeznami Eugenií a Beatrice, které podle britských médií nemají neurozenou Kate zrovna v lásce, údajně žárlí na její popularitu u veřejnosti.

Notné dávky pozornosti se ovšem dostalo také dvacetileté Lady Amelii Windsor, jejíž dědeček Princ Edward, vévoda z Kentu, je královnin bratranec. Oblečená byla od hlavy k patě ve značce Chanel, pro niž má jako milovnice módy slabost. V dubnu Lady Amelii dokonce magazín Tatler označil za nejkrásnější členku britské královské rodiny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám