Hlavní obsah
Článek

Neděle se v Londýně nesla v duchu oslav devadesátých narozenin královny Alžběty II. (†96), které se odehrály v prostorách hradu Windsor. Na akci vystoupila řada světových hudebních i hereckých hvězd, ale i 900 cvičených koní, jejichž vznešenost královna tolik zbožňuje a obdivuje.

Celou pompézní narozeninovou show odstartovala slavnostní dělostřelba, která podle reakcí královské rodiny nevyvedla z míry pouze samotnou oslavenkyni. Ledově klidná královna jako jediná při ohlušujících ranách udržela dekorum. Její choť princ Filip (94) a snacha Camilla si museli zacpat uši, vedle královny sedící speciální narozeninový host, král Bahrajnu Hamad ibn Isa Al Chalífa, vykulil oči a otevřel pusu a za Alžbětou sedící princezna Beatrice se držela zuby nehty, aby nepropukla v smích stejně jako vévodkyně z Cambridge (42). Ta pro tuto příležitost zvolila bílé krajkové šaty Dolce a Gabbana a červené sáčko z britského módního řetězce Zara.

Celou událostí provázelo moderátorské duo Ant & Dec (Anthony McPartlin a Declan Donnelly). Nejdéle sloužící britské panovnici zazpívali mimo jiné Kylie Minogue, Andrea Bocelli, Gary Barlow, Katherine Jenkins či James Blunt a kromě rodinných příslušníků královně popřála rovněž její filmová představitelka, herečka Helen Mirren.

Reklama

Další články

Načítám