Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Prakticky okamžitě, když bylo oficiálně potvrzeno, že se Kate Middleton (42) a princi Williamovi (41) narodí holčička, začalo se spekulovat o jménu.

Spekulace jsou v britské společnosti denním chlebem. Vždyť jen pouhou hodinu poté, co bylo oficiálně oznámeno, že je Kate těhotná, se v britských sázkových kancelářích objevily na nejvyšších příčkách jména jako Arthur, Elizabeth a Victorie. Poté, co vešlo ve známost, že vévodkyně z Cambridge nosí pod srdcem holčičku, se výběr jmen logicky zúžil a objevilo se nově favorizované jméno Diana.

Že princ William hodlá pojmenovat svou dceru po své zesnulé matce Lady Dianě potvrzuje, například královský životopisec Andrew Morton, autor knihy Diana: Její pravdivý příběh. Morton se britskému tisku svěřil se svou domněnkou, že nejmladší z rodu Windsorů by měla dostat jméno Elizabeth Diana Windsor. „Blízký přítel Williama a Kate mi řekl, že pokud se jim narodí holka, chtějí ji pojmenovat po Dianě," uvedl Morton. Spisovatel dále uvedl, že pokud se mladý pár skutečně přikloní k této variantě, bude se muset vypořádat s nelibostí ostatních členů rodiny. Nejspíš měl na mysli prince Charlese a jeho choť Camillu.

Je ale klidně možné, že se křestní jména otočí na variantu Diana Elizabeth a pojmenování po vládnoucí královně Alžběte II (†96). se dostane až na druhé místo. Tato varianta by si zcela jistě našla ještě více odpůrců.

Reklama

Další články

Načítám