Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rok 2012 byl výjimečně bohatý na průšvihy v britské královské rodině. Královna Alžběta II. (†96), která měla napilno a téměř celý rok strávila oslavami svého ‚diamantového‘ vladaření, se musela vypořádat i se třemi skandály, které se opakovaně objevovaly na předních stránkách tisku po celém světě. O první se postaral královnin ‚zlobivý‘ vnuk Harry (39), o druhý její manžel princ Philip (91) a třetí se týkat princezny Kate (42). Vzpomínáte si na všechny?

Poprvé otřáslo Buckinghamským palácem koncem srpna zveřejnění fotografií prince Harryho, kterak na bujarém večírku v Las Vegas odhodil veškeré zábrany a následně i svršky. Na jedné fotografii si rukou zakrýval své mužství, na dalším snímku pak zezadu objímal rovněž nahou dívku. Fotografie pořídila a zveřejnila údajně jiná účastnice velmi odvázané párty.

Jen co trochu utichl humbuk kolem Harryho fotek, o pár dní později se podařilo pořádné faux pas choti Alžběty II. princi Philipovi. Ten si z úcty ke skotským tradicím oblékl na tamní sportovní událost, které se s královnou účastnil jako divák, typický skotský kilt. Sportovním děním se ale nechal natolik unést, že si nehlídal posed. Jelikož si rovněž podle tradice nevzal žádné spodní prádlo, výsledek už si každý domyslí...

O pouhých deset dní později se vyvrbil poslední skandál, který měl možná nejdelší trvání. Hlavní aktérkou se stala princezna Kate, která si v domnění soukromí během dovolené na jihu Francie se svým manželem Williamem (41) svlékla horní díl plavek. První várku snímků otiskl francouzský magazín Closer, další pak o dva týdny později dánský Se og Hør.

Náročné období ale nakonec ustála jak rodina v očích britské veřejnosti, tak samotná Alžběta II. Doufejme, že rok 2013 pro ni bude v této oblasti klidnější...

Reklama

Další články

Načítám