Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jediný paprsek z nebe osvítil rakev královny Alžběty II. (†96) při procesu přesunu do katedrály svatého Jiljí v Edinburghu. Moment dojal statisíce Skotů, již vyrazili do ulic, aby kráčeli po boku krále Karla III. (75) a doprovodili milovanou královnu na její poslední cestě.

Fotografie byla pořízena během průvodu, kdy za rakví kráčeli kromě krále také jeho sourozenci princezna Anna a princové Andrew a Edward. Mračna se najednou rozestoupila a vůz s rakví osvítil jediný paprsek slunce, popsali přítomní na Twitteru.

Nejde o první „boží znamení“ od oznámení skonu Jejího Veličenstva. V den jejího úmrtí nebe rozřízla duha, o které mnozí tvrdí, že měla Alžbětu II. dovézt do nebe za jejím milovaným manželem Philipem.

Jestli jde o „znamení“ či jednoduše hříčku přírody, necháme na uvážení každého. Truchlící královské rodině a britskému lidu ale i taková maličkost zajisté přinese útěchu v těchto těžkých dnech.

Až se Skotové čekající v nekonečných frontách s královnou rozloučí, zamíří její rakev z Edinburghu do Buckinghamského paláce, kde bude vystavena až do 19. září, kdy se má konat pohřeb.

Reklama

Další články

Načítám