Hlavní obsah
Článek

„Poprvé za celou svoji kariéru jsem do svého videoklipu ‚propašovala‘ tanec. Chtěla jsem jím vyjádřit emoce ve vztahu, a to nejen partnerském, ale také přátelském či profesním,“ říká Ewa Farna (30) k novému videu k singlu Na ostří nože, které dnes představuje. Obsazení v něm má opravdu hvězdné, od Tomáše Kluse (37) přes Kláru Vytiskovou (38) po Jaromíra Jágra (52).

Farna vysvětluje námět písně: „Postupem času jsem frázi ‚na ostří nože‘ začala čím dál tím víc používat a uvědomovat si, že nás do takové pozice často staví nejen vztah, ale i okolí či média. Obzvlášť v hudebním průmyslu se pojem konkurence používá nějak moc často a dle mého neprávem,“ míní zpěvačka, která se proto rozhodla svým klipem demonstrovat, že i ve světě šoubyznysu se lidé navzájem podporují a drží při sobě.

Zároveň je klip odpovědí na otázky fanoušků, jak zpěvačka vychází s ostatními umělci - k jeho natáčení totiž přizvala pěknou řádku svých kolegů. Jmenovitě v něm účinkují Tomáš Klus, Adam Mišík, Debbi, Klára Vytisková, Ben Cristovao, kapela Mandrage, rapper Johny Machette, ale také Jirka Mádl, Libor Bouček nebo právě Jágr.

„Objevují se tam lidé, které mám ráda, které obdivuji nebo jsou mi inspirací. Neměli problém se z čistého kamarádství objevit v mém klipu, nic neřešili. Je to pro mě obrovská pocta, velká podpora a splnění snu,“ děkuje jim i touto cestou Ewa.

„Chtěla jsem lidi nakazit pozitivní atmosférou, vykouzlit jim úsměv na tváři a v dnešní době rozdělování na ně dýchnout pocit, že to jde i spolu, i když to třeba každý děláme jinak. Ukázat, že nejsme na ostří nože, naopak že nemáme problém se i v tom našem malém rybníčku podpořit, místo uzurpování si té své pozice,“ dodává.

A proč k partičce ze šoubyznysu oslovila také Jágra? „Jaromír Jágr je pro mě naprostou ikonou v respektování svého soupeře, a i když se v podstatě na ledě pohybuje na ostří, lidsky působí neuvěřitelně vyrovnaně a vychází i s ‚protivníkem‘ s velkým klidem a nadhledem. Do té tematiky se hodil naprosto skvěle a jsem neuvěřitelně vděčná a dodnes se snažím vzpamatovat se z toho, že do toho šel,“ říká Ewa, která hokejistu kontaktovala textovou zprávou.

Videoklip Na ostří nože vznikl v česko-polské produkci a natáčel se v Praze a Varšavě. Ústřední dvojici ztvárnili tanečníci z Polska. Režie české části se ujal Martin Linhart a námět je z Ewiny hlavy.

Farna letos slaví deset let na scéně a dá se říct, že tento klip je takovým prvním hudebním dárkem. Ten hlavní si nadělí 11. listopadu, kdy bude mít velký koncert v pražském Fóru Karlín.

Reklama

Další články

Načítám