Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Klára Melíšková (52) je známá především z divadla. I tak už má na svém kontě řadu seriálových rolí. Diváci ji měli možnost vidět například v seriálu Čtvrtá hvězda, ale nejvýraznější roli měla v televizi v Hřebejkových Případech pro exorcistu, kde si zahrála vyšetřovatelku Marii Výrovou.

Tým detektivů od Nejsvětější Trojice se teď v čele s Melíškovou opět vrací na televizní obrazovky. Tentokrát se jedná o čtyřdílnou minisérii Modré stíny, kterou pro změnu režíruje Viktor Tauš. Na slavnostní premiéře seriálu Klára Melíšková samozřejmě nemohla chybět. Čtyřiačtyřicetiletá herečka ukázala parádní postavu, kterou by jí mohly závidět i o generaci mladší kolegyně.

Modré stíny jsou na rozdíl od první minisérie Případ pro exorcistu vážnější, napínavější a přecházejí téměř v thriller. Vyšetřovatelé, v čele se zmíněnou Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem (45), Miroslavem Krobotem (64) a Terezou Voříškovou (34), budou tentokrát rozplétat případ zastřeleného docenta olomoucké univerzity.

Kriminalisté se pokusí vyřešit otázku, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora a co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě vysoké školy.

„V Modrých stínech jsou všichni mnohem víc zasaženi tím, co se kolem nich děje, jaký případ vyšetřují, s jakým protivníkem se setkávají a co se jim právě událo v osobních životech. V týmu Marie Výrové dochází k postupnému rozkladu. Nestíhá efektivně reagovat, nemá situaci pod kontrolou, necítí podporu ze strany vedení a tuší, že se jí a jejímu týmu nepodaří dostát spravedlnosti,“ poodkryla část děje Melíšková. Modré stíny se ve vysílání České televize objeví poprvé v neděli 28. února.

Reklama

Další články

Načítám