Hlavní obsah
Článek

Herečka Klára Issová (44) je rok od roku krásnější. Může za to její životní styl, jehož podrobnosti nám prozradila. A nezní to úplně nepříjemně. Tedy až na každoměsíční půsty, které si ordinuje vždy kolem úplňku.

"Své rituály krásy vám ráda popíši. Myslím si, že to všechno začíná z nitra. Před několika lety jsem propadla józe a právě z jógy jsem převzala některé rituály. Ať už je to očista těla nebo půsty během úplňku, samozřejmě cvičení, patří k tomu i ajurvéda, miluju i masáže. A také kosmetiku, která voní," vypočítala.

Vůně používá i terapeuticky. "Zjistila jsem, že vůně mají kouzlo. Člověka třeba uklidní, nebo naopak povzbudí. Na to je v zimě třeba skvělý pomeranč a večer se třeba mažu růžovým olejem, který zklidňuje," radí.

A jak vypadají její půsty? "Začínám několik dní před úplňkem. Ne že bych nejedla vůbec, ale jím například nějakou jednodruhovou stravu, rýži nebo zeleninové vývary. Ale není to jen o jídle, člověk by se měl celkově zklidnit. Vypnout televizi, telefon, nekoukat na Facebook. Celkově naladit mysl a meditovat," vysvětlila.

V současném hektickém světě se to dá ovšem jen těžko zvládnout. "Většinou si naordinuji čtyři dny. Ty první dny to je boj, protože mysl pořád běží a nechce se jí vypadnout z rytmu, na který je zvyklá. Ale pak se prolomí a musím říct, že právě aromaterapie mi hodně pomáhá. Ležím doma, koukám z okna na nebe a na mraky a je mi příjemně. Od pátku do pondělí," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám