Hlavní obsah
Článek

Moderátor Velkých zpráv Karel Voříšek (60) má Vánoce nachystané v předstihu. Má totiž šestidenní službu v televizi. Společně s Klárou Doležalovou (50) začali moderovat už v sobotu 21. prosince. Na Štědrý večer Voříšek pokračuje v tradici, kdy zprávy uvádí sám, a další dva večery až do čtvrtka 26. prosince moderují zase společně s Klárou.

„Na Štědrý večer začínají zprávy výjimečně už v šest hodin. Už ani nevím pokolikáté za mou jedenadvacetiletou zpravodajskou kariéru mám tu čest přát divačkám a divákům pohodové Vánoce z televizní obrazovky. Mám to rád. I Zprávy jsou o Vánocích jakoby milosrdnější a málokdy se stanou vážné věci,“ směje se Karel.

O dárky, stromek a cukroví rozhodně strach mít nemusí.

„Odvysílám, sednu do auta a mířím k vánočnímu stolu, za svými nejbližšími. Popravdě, možná i proto mám rád vánoční služby, že jedu už k hotovému. Ne že bych nechtěl pomáhat, ale už bych to nestihnul. Vánoční stromek zdobíme už s předstihem. U nás doma na Vinohradech už na první advent. Dárky balí a nakupuje Ježíšek. Vánoční cukroví, samozřejmě bezlepkové, nám letos upekla šikovná kamarádka Helenka a vánoční řízečky obalené v parmazánu místo strouhanky připraví Vláďa předem. Vyznáváme klid a pohodu, Vánoce v poklusu nám nic neříkají,“ prozradil.

Vánoční večery na Primě si užívá i Doležalová. „Vánoce s Karlem moderuji ráda. Sice se mi těžko odchází z domova, ale těch pár hodin si ode mne rodina aspoň odpočine. V práci je krásná atmosféra, protože ty svátky si všichni nosíme ve svém srdci. Můžete být třeba na severním pólu a na Štědrý večer budete cítit slavnostní atmosféru. Pevně věřím, že budeme v ty dny přinášet jen samé hezké zprávy,“ směje se Doležalová.

Voříšek svou tradici moderování štědrovečerních zpráv přerušil jen loni, to když na Štědrý den moderovala zprávy Eva Perkausová (30). Na tu letos s Romanem Šebrlem (49) vyšly zprávy na Silvestra a Nový rok.

Reklama

Další články

Načítám