Hlavní obsah
Článek

Po kontroverzním projevu a skandálních tweetech Kanyeho Westa (46) se jeho manželka Kim Kardashian (43) rozhodla promluvit veřejně. Vyjádřila se především k manželovu zdravotnímu stavu. Oficiální prohlášení sdílela na sociálních sítích.

„Jak většina z vás ví, Kanye má bipolární poruchu. Každý, kdo ji má nebo má někoho blízkého, kdo poruchou trpí, ví, jak komplikované a bolestivé je tomu porozumět. Nikdy jsem se veřejně nevyjadřovala k tomu, jak nás to doma ovlivnilo, protože chci chránit naše děti a Kanyeho právo na soukromí. Ale dnes cítím, že bych o tom měla promluvit, především kvůli předsudkům, které panují ve společnosti, pokud jde o duševní zdraví.“

„Ti, kdo rozumí mentálním poruchám a kompulzivnímu chování, vědí, že je rodina bezmocná, pokud je dotyčný zletilý. Lidé mohou mít předsudky a často nechápou, že dotyčný musí především sám chtít, aby mu byla poskytnuta pomoc. Jinak je jedno, jak moc se rodina a přátelé snaží.“

Kim doplnila, že chápe, proč lidé jejího muže za jeho chování a výroky kritizují nebo odsuzují. „Ti, kdo ho znají, vědí, že má dobré srdce, ale jeho slova většinou vyzní jinak, než je myslí,“ zastala se manžela.

Ve vyjádření televizní hvězda požádala média a veřejnost o shovívavost a empatie, aby rodina zvládla přečkat toto náročné období. V sérii tweetů, které následně West ze sociální sítě smazal, mimo jiné obvinil manželku a tchýni Kris Jenner, že ho “chtějí zavřít do blázince“.

Nechal se také slyšet, že se s Kim snaží už nějakou dobu rozvést. O problémech v manželství Kim a Kanyeho se spekuluje už od začátku roku. Sama Kardashian se k údajným problémům ani k tématu rozvodu zatím ale nevyjádřila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám