Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kim Kardashian (43) byla vždy otevřená ohledně komplikací při porodech dcery North (6) a syna Sainta (4). Nyní prozradila detaily, o kterých fanoušci doposud neměli tušení. A nutno podotknout, že je opravdu velká bojovnice.

Kim trpěla v obou případech preeklampsií, což je stav, kdy cévy matky nejsou dostatečně otevřené a k plodu se krví nedostává dostatek kyslíku a živin. Projevuje se například vysokým krevním tlakem, otoky nohou nebo nevolností, což jsou příznaky, které se v těhotenství mohou jevit jako normální. Jde o nemoc, která může ohrozit život jak miminka, tak matky.

Při natáčení kampaně na prádlo vlastní značky Kim uvedla na pravou míru, proč pro narození dvou dalších potomků, dcery Chicago (1) a syna Psalma (7 měsíců), musela využít náhradní matky.

Svěřila, že se North narodila o šest týdnů dříve a šlo o velmi komplikovaný porod. „Při porodu neodešla placenta, přirostla mi k děloze, což může být pro matku fatální,“ popsala komplikace.

Kim si nechala zmrazit vajíčka, aby byla schopná porodit Sainta, ale při druhém porodu si prošla stejnými problémy. Třetí porod už jí lékaři zakázali.

„Měla jsem zmrazená ještě dvě další embrya, ale nemohla jsem si děti odnosit sama. Po druhém porodu jsem během roku a půl musela podstoupit pět různých operací, abychom napravili škody, které mi to způsobilo uvnitř těla. Ale navenek jsem na sobě nic nedávala znát. Točila jsem a fotila dál,“ šokovala ve videu.

„Jsem tak vděčná za své děti i za náhradní maminky. Prošla bych si tou bolestí znovu, abych je mohla mít. Stálo to za to,“ uvedla na závěr s tím, že její značka podpoří neziskovou organizaci The Bail Project, která se snaží pro rodiny s dětmi zajistit svobodu, rovnost a spravedlnost.

O zdravotních problémech televizní hvězdy neměli zjevně ponětí ani fanoušci, kteří se v komentářích pod videem nestačili divit. „Neměla jsem nejmenší tušení. Jsi tak silná,“ vzdala hold jedna ze sledujících a Kim jí na to odpověděla: „Bylo pro mě náročné poslouchat spekulace lidí o tom, proč jsem chtěla náhradní matky, když jsem sama věděla, že si tím jednoduše nemohu projít znovu."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám