Hlavní obsah
Článek

Opulentní akce Met Gala (nebo také Costume Institute Gala nebo Met Ball), která se každoročně pořádá v Metropolitním muzeu umění v New Yorku, je jednou z nejexkluzivnějších módních událostí a hostí ty největší celebrity napříč uměleckými obory a módní ikony.

Jedná se vlastně o otevírací párty k následné výstavě, která je vždy zasvěcena určitému módnímu stylu, období či některému ze světových designérů, jemuž je na Met Gala vzdán hold. Ve většině případů se jedná o poctu in memoriam, letos to však bude - teprve podruhé v historii - pocta žijícímu návrháři. Dočká se jí japonská designérka Rei Kawakubo, zakladatelka značky Comme des Garçons. Tématem večírku i výstavy pak bude Art of the In-Between (jež nejspíš vychází z návrhářčiny nekonvenční tvorby na pomezí módy a umění).

Mezi pozvanými ani letos nechybí Kim Kardashian (43), tak uvidíme, v čem dorazí, aby se přiblížila Art of the In-Between (hosté se vždy snaží vybírat takové modely, které s tématem korespondují). Už teď se raduje z toho, že se jí ‚díky‘ horečce a zdravotním problémům podařilo zhubnout necelá tři kila. „Horečka může být skvělou dietou. Jsem šťastná, že to přišlo v pravý čas před Met,“ píše na sociálních sítích a blbne hlavu hlavně mladým fanynkám.

Hostitelkou akce je šéfredaktorka americké mutace magazínu Vogue Anna Wintour, takže jak hosté, tak i návrháři se předhánějí v tom, kdo se předvede v nejlepším světle a vymyslí nejnápaditější model. Dá se tak říct, že se jedná o jednu z nejluxusnějších módních přehlídek, která navíc pojme až 700 lidí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám