Hlavní obsah
Článek

Dánská Miss roku 2007 Line Kruuse Nielsen (29), která před pěti lety soupeřila o titul Miss World 2007 mimo jiné i s Kateřinou Sokolovou (35), žaluje norské město Sandefjord. Uklouzla tam totiž na ledě a nepříjemný pád zapříčinil trvalé následky, kvůli kterým se půvabná plavovláska musí vzdát svého povolání, a je plně invalidní.

Line pobývala v roce 2008 ve městě kvůli práci. Během cesty na taneční kurz uklouzla na zledovatělém povrchu náměstí a spadla. Praštila se do hlavy a skončila na zádech. „Strašně mě to bolelo a studilo, jak jsem tam ležela,“ řekla bývalá modelka u soudu.

Dřívější nadějná tvář módního průmyslu, která se na Miss World 2007 setkala také s Taťánou Kuchařovou (36), strávila noc v nemocnici a následující den proležela v posteli. Poté se vrátila do Dánska, kde lékaři zjistili, že má poškozený nervový systém, poraněná záda, bok, rameno a krk. Jejich posudek závažnost zranění kvalifikoval pro plně invalidní důchod.

Line i její právník tvrdí, že město by mělo náměstí, které patří k jednomu z nejrušnějších míst ve městě, řádně solit. Pracovníci radnice se ale proti tvrzení ohradili argumentem, že Nielsen spadla v místě, které nebylo vyhrazeno jako chodník, a rizika si proto ponese sama. O vině a případném odškodnění bývalé modelky rozhodne až soud.

Reklama

Další články

Načítám