Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z tváří spolku, který pomáhá pacientům s vážnou nemocí ALS, je Kateřina Pechová (37). Zpěvačka má s amyotrofickou laterální sklerózou vlastní zkušenost. Onemocněním si prošel její nevlastní táta.

„Bohužel mi na ALS před šesti lety zemřel můj nevlastní otec, takže kvůli tomu vznikla spolupráce s ALSA,“ svěřila se Super.cz Katka na benefičním koncertu pro ALSU. Spolek podporuje již několik let.

„Bylo to osudové setkání, bohužel jsme o nich ani v době, kdy tatínek zemřel, nevěděli. Holky tehdy začínaly,“ svěřila se zpěvačka, která se snaží pacientům s onemocněním pomáhat. „Musím říct, že holky otevřely ALSA centrum, kam pacienti mají možnost docházet, loni jsem tam pomáhala, pacienti tam dochází na fyzioterapie, k psychiatričce a na různé konzultace, takže jsem tam byla u toho s nimi,“ řekla zpěvačka.

Na benefičním koncertu v Pražské křižovatce zpívala letos již potřetí. A jak sama přiznává, pomáhat pro ni stále není úplně snadné. „Musím říct, že to pro mě nebylo úplně jednoduché. I když si člověk řekne, že je to několik let zpátky, tak je to pořád velká rána,“ dodala zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám