Hlavní obsah
Článek

V úterý proběhlo další soudní jednání, které projednává žalobu na ochranu osobnosti a náhradu nemajetkové újmy, kterou podala Kateřina Kristelová (44) na starostu Řeporyjí Pavla Novotného (43).

Stejně jako u předchozího jednání, ani tentokrát se Kristelová a Novotný k Obvodnímu soudu pro Prahu 5 osobně nedostavili. Jednání proběhlo za účasti jejich advokátů a svědků, kteří byli předvoláni kvůli výpovědím.

„Omluvení jsou oba klienti a dnes probíhalo jedno z mnoha jednání, kde se budou dokazovat jednotlivé skutečnosti, co tvrdí strana žalované. Zatím nedošlo k žádnému vývoji,“ okomentoval pro Super.cz výsledek úterního procesu obhájce Novotného JUDr. Adam Batuna.

Podle advokáta k rozsudku jen tak nedojde. „Takových jednání může být ještě 5 nebo 6. Zatím se vyslýchají svědci žalující strany, tedy paní Kristelové a v následujících jednáních se budou vyslýchat svědci žalovaného, pana Novotného,“ uvedl dále Batuna. Jestli se jeho klient dostaví k dalšímu z budoucích jednání, nepotvrdil ani nevyvrátil. „Záleží na tom, jestli bude jeho přítomnost zapotřebí, což vyhodnotíme s ohledem na vývoj věci,“ uzavřel.

Kristelová se po Novotném domáhá omluvy za konkrétní výroky a úhradu nemajetkové újmy. „Tuším, že je to 450 tisíc,“ řekl Super.cz dříve obhájce Kristelové JUDr. Tomáš Sokol.

Další jednání a výslech svědků se uskuteční ve dvou fázích v průběhu listopadu.

Reklama

Další články

Načítám