Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tomáš Řepka (50) do vězení nepůjde. Krajský soud v Brně bývalému fotbalistovi snížil trest v kauze falešných inzerátů na eskortní služby, které poškodily jeho exmanželku Vlaďku Erbovou (42).

Soud zrušil verdikt Městského soudu v Brně, který Řepkovi udělil trest šesti měsíců nepodmíněně.

Řepkovi soud udělil trest 300 hodin obecně prospěšných prací. Řepkova přítelkyně Kateřina Kristelová (44) vyfasovala tři měsíce odnětí svobody s podmínkou na jeden rok. Původně měla přitom zaplatit pouze 50 tisíc korun pokuty.

"Vina obou byla bez důvodných pochybností prokázána. Kristelová má jednoznačnou vinu u prvního skutku, je usvědčována kamerovým záznamem z banky, legendě o placení zálohy na hory jsme neuvěřili. Nejsou pochybnosti o tom, za co platili. Opakovaně slovně napadala poškozenou. Poškozená byla opakovaně kontaktována cizími muži s nabídkou sexu, jednání obou obžalovaných ohrozila její vztahy a soukromí. Není důvod nevěřit poškozené, jak se jí to celé dotklo, terčem posměchu se staly i její děti. Jednání obžalovaných nelze bagatelizovat," odůvodnil soudce Petr Hlavina rozsudek.

Řepkovi ke snížení trestu pomohlo řádné plnění obecně prospěšných prací, které vykonával jako trest za neplacení alimentů.

"S ohledem na to, že původní trest obecně prospěšných prací Řepka vykonal, nešlo uložit souhrnný trest, a proto jsme se rozhodli, že není potřeba jej posílat do vězení, ale že na něj ještě lze působit pomocí alternativního trestu," dodal soudce.

Za falešné inzeráty tak Kateřina Kristelová paradoxně dostala vyšší trest než Řepka. Kristelová a Řepka se omluvili a k soudu nedorazili. Bývalého fotbalistu brzy čeká ještě jeden soud týkající se jeho údajné zpronevěry.

Co si myslíte o rozhodnutí soudu ve věci erotických inzerátů?
Verdikt je nespravedlivý, oba by měli dostat vyšší trest
84,2 %
Dřívější rozsudek byl přehnaný, takhle jsou oba dostatečně potrestáni
8 %
Spravedlnost neexistuje
7,8 %
Celkem hlasovalo 1619 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám