Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední týdny řadou médií proběhly zprávy o nové agentuře, která zajišťuje pomoc v domácnosti dost netradičně. Nabízela cizinky na úklid za nehorázně nízké ceny a pomocnice byly nabízeny stylem jako při prodeji otroků, navíc bez písemné smlouvy. Na zahajovací párty agentury se sešla spousta známých tváří, které, stejně jako my, zjistily až na místě, že agentura není skutečná.

Že šlo o kampaň, která má upozornit na nelidské chování k pracovním silám z méně rozvinutých zemí, věděli pouze v neziskových organizacích Člověk v tísni a Sdružení pro integraci a migraci, kde myšlenka vznikla, a ambasadorka projektu Kateřina Kristelová (44). "Pod velkou pokutou jsem nemohla nic říct, i když jsem vypadala, že propaguju pomalu obchod s bílým masem a snesla se na mne spousta kritiky," svěřila Super.cz Kristelová.

Sama přitom ani pomocnici v domácnosti nemá. "Ale přiznám se, že bych ji ocenila," dodala moderátorka. Zajímalo nás, jak to mají s uklízením další známé ženy, které se akce účastnily. Čekali jsme, že uklízečku bude mít skoro každá, ale mýlili jsme se.

"My většinu zvládneme samy s dcerou a na velký úklid, jako je třeba mytí oken, máme paní. Češku, která už je naše kamarádka. Ale platíme jí podle smlouvy," řekla nám Dagmar Patrasová (67). Sama zvládne svůj velký dům naopak udržovat Linda Finková. "Mám to místo cvičení," smála se zpěvačka. I herečka Ivana Andrlová zvládá domácnost sama.

"Mám ráda práci, která je rychle vidět. Třeba mytí nádobí mi vůbec nevadí nebo vytření podlahy. Ale žehlení nebo luxování nenávidím. Mám slečnu z Rumunska, která to dělá místo mě, a myslím, že ji nijak nevykořisťuju," svěřila zpěvačka Kateřina Mátlová. Pomocnici z Ukrajiny má zase módní návrhářka Alena Wilson. "Mám svoji práci, dům, dvě děti. Sama bych to nestíhala," přiznala.

Překvapením byla odpověď Emmy Smetany (36). "Já domácí práce nemusím. Vždycky něco rozdělám a odejdu od toho. A to můj přítel nesnáší, takže to vždycky dodělá za mne. Nežehlím, raději kupuju věci, které se nemačkají. Ale to on taky, takže tohle jsme doma úplně odbourali," prozradila moderátorka.

Reklama

Další články

Načítám