Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když může podpořit projekt, který má pomoci informovanosti o rakovině a prevenci této zákeřné nemoci, Yvetta Blanarovičová (60) nikdy neřekne ne. Nemoc zasáhla její rodinu i mnoho blízkých přátel půvabné zpěvačky.

Její starší bratr Albert na rakovinu plic po půlročním statečném boji zemřel. „S diagnózou rakoviny prsu se muselo utkat pět mých kamarádek, s rakovinou prostaty zase tři moji kamarádi,“ prozradila na setkání Fashion Rendez-Vous - Čas na krásu, jež bylo součástí projektu Klobouk dolů nejen pro ty, kteří nemoc sami prožívají, ale i pro ty, kdo o nemocné pečují nebo jim jakkoli pomáhají.

„Připadá mi, že mužům je věnováno daleko víc pozornosti než ženám. Mají i svůj měsíc, Movember, kdy se na prevenci rakoviny prostaty upozorňuje. My máme jeden růžový pochod,“ upozornila. Známá onkoložka Petra Tesařová, která se večera též účastnila, ovšem upřesnila, že i ženy již měsíc prevence mají, tím byl říjen, jenž je nazýván Pinktoberem.

Yvetta spolu s kolegyní z branže Kairou Hrachovcovou (49) přišly podpořit večer organizovaný Dialogem Jessenius a Projekt 35, které mají za cíl osvětu pro veřejnost, ale především pro pacientky, lékaře a další zdravotnický personál, který jim v nelehkém boji s onemocněním pomáhá.

Během setkání byla představena i halenka, která vznikla v dílně La Gallery Novesta s možností velké barevné škály provedení. Koupí této halenky každý přispívá částkou tisíc korun na obecně prospěšnou společnost Dialog Jessenius a zároveň bude mít ve své skříni designový kousek, který je nadčasový. Yvetta s Kairou si také každá jednu vybraly.

Reklama

Další články

Načítám